Wie

Karin Hermsen

Leuk dat je mijn website hebt gevonden!

Even voorstellen

Mijn naam is Karin Hermsen, ik ben 47 jaar en kom uit het mooie Twente. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd te schrijven en mooie materialen te bedenken en te maken voor kinderen.

Mijn missie is dat ieder kind recht heeft om op een positieve manier op weg geholpen te worden in zijn/haar ontwikkeling en dat we samen alle kinderen een goede basis mee kunnen geven voor de rest van hun leven. Belangrijk is dat alle kinderen uitbloeien tot liefdevolle mensen die zelf hebben leren nadenken, hun emoties kunnen controleren en zichzelf kunnen sturen in wat zij belangrijk vinden.

Wanneer ik zie en ervaar dat iets op een andere manier kan, gebruik ik dat om iets nieuws te creëren. Hierbij gebruik ik mijn ervaringen als leerkracht basisonderwijs, coach en moeder van vier kinderen.

Wil je meer van mijn werk zien, neem dan een kijkje op Het Creatiesprookje.

Groet, Karin.

Hoe het werkboek De Kindercreatiespiraal tot stand is gekomen

Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt voor het boek De Creatiespiraal omdat mijn dochter van 8 jaar er vanuit haar school mee thuiskwam. In de projectgroep van Katja en Berdien van basischool de Widerode in Wierden werken de kinderen o.a. met de creatiespiraal van Marinus Knoope. Bij mij ontstond de wens om het gedachtegoed van dit boek voor volwassenen toegankelijk te maken voor kinderen.

Ik heb mij opgegeven voor de train de trainer, opleiding tot creatiecoach, een tweedaagse cursus in Borne, verzorgd door M. Knoope. Daar heb ik mijn wens geuit om het werkboek De Kindercreatiespiraal te schrijven. We zijn er deze dagen intensief mee aan het werk gegaan en hebben de 12 stappen vertaald naar 14 stappen voor kinderen. Thuis gekomen ben ik deze stappen uit gaan schrijven voor kinderen in een begrijpelijke taal.

De inhoud van dit werkboekje is geïnspireerd op De creatiespiraal (1998). Mede door de inspiratie, hulp en aanmoediging van de mensen om mij heen, is uiteindelijk het werkboek werkelijkheid geworden.